Львівська обласна рада готова надати тимчасовий притулок жителям Криму, які вирішать покинути півострів.

У зв'язку зі складною політичною ситуацією в державі, зокрема, в Автономній Республіці Крим, у Львівській облраді в цілодобовому режимі працюватиме безкоштовний телефон гарячої лінії - 0-800-501-727, де прийматимуть повідомлення від жителів українського півострова, охочих приїхати в регіон для тимчасового проживання, повідомляє прес-служба облради.

«Шановні жителі Автономної Республіки Крим! Сьогодні ви, як і всі інші українці, опинилися у складній ситуації, яку створило нам керівництво Кремля. Сьогодні як ніколи вам потрібна рука допомоги і її подає вам Львівщина. Ми закликаємо вас їхати до нас, щоб перечекати цей конфлікт серед людей, які всіляко будуть вас підтримувати у важку хвилину», - заявив голова Львівської обласної ради Петро Колодій.

Також голова обласної ради закликав жителів Львівської області, які мають можливість допомогти землякам із Криму, зокрема, взяти їх до себе для тимчасового проживання до моменту вирішення конфліктної ситуації.

Нагадаємо, США закликали Організацію з безпеки і співробітництва в Європі терміново направити місію в Україну для вирішення кризи, що виникла внаслідок військової агресії Росії.

НАТО засудила посилення військових дій Росії в Криму і висловила велику стурбованість відносно рішення Ради Федерації Федеральних Зборів РФ про використання Збройних сил Росії на території України.

Сім країн «групи восьми» (G8) у спільній заяві засудили позицію Росії щодо України й оголосили, що припиняють участь у підготовці до саміту в Сочі.

Раніше, Рада Федерації прийняла постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ і виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, і військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що заходи, вжиті Росією щодо України, повністю адекватні екстраординарній ситуації.

Організація Північноатлантичного договору (НАТО) заявила про свій намір підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

369