Російська сторона розглядає події, що відбуваються в Автономній Республіці Крим, як наслідок внутрішньополітичних процесів останнього часу в Україні і не бачить необхідності в проведенні запропонованих українською стороною невідкладних двосторонніх консультацій. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС РФ.

«28 лютого у МЗС Росії відбулася зустріч з радником-посланником посольства України в Російській Федерації Р.М.Німчинським, якому була передана відповідна нота Міністерства закордонних справ України щодо пропозиції української сторони у зв'язку з подіями в Автономній Республіці Крим провести невідкладні двосторонні консультації відповідно до Статті 7 Договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Російською Федерацією та Україною від 31 травня 1997 року», - йдеться у повідомленні.

У ноті МЗС Росії наголошується, що російська сторона розглядає події, що відбуваються в Автономній Республіці Крим, як наслідок внутрішньополітичних процесів останнього часу в Україні, і в цьому контексті не бачить необхідності в проведенні запропонованих українською стороною невідкладних двосторонніх консультацій.

«Українській стороні була передана відповідна нота МЗС Росії щодо пересувань бронетехніки Чорноморського флоту Російської Федерації в Криму, пов'язаних з необхідністю забезпечення охорони місць дислокації Чорноморського флоту на території України, що відбувається в повній відповідності з базовими російсько-українськими угодами стосовно Чорноморського флоту», - підкреслили у МЗС.

Нагадаємо, у четвер, 27 лютого близько 23-ї години в аеропорт «Бельбек» під'їхало більше 10 вантажівок і кілька бронетранспортерів (БТР) у супроводі військової автоінспекції з російськими військовослужбовцями в касках і бронежилетах.

Раніше група озброєних людей у військовій формі без розпізнавальних знаків захопила аеропорт «Сімферополь» у Криму в ніч на п'ятницю.

Вранці 27 лютого будівлі кримського парламенту та уряду Криму були захоплені силами самооборони російськомовного населення.

27 лютого Міністерство закордонних справ України вручило тимчасовому повіреному РФ в Україні Андрію Воробйову ноту з проханням утриматися від пересування поза дислокації військових підрозділів ЧФ РФ, які тимчасово розташовані на території України.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

711