У четвер, 27 лютого, близько 23 години в аеропорт «Бельбек» під'їхало більше 10 вантажівок і кілька бронетранспортерів (БТР) у супроводі військової автоінспекції з російськими військовослужбовцями в касках та бронежилетах.

Військовослужбовці розмістилися по периметру аеродрому, розгорнули штабний БТР зі зв'язком і чекають якоїсь команди, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Напередодні ввечері у сам гарнізон Любимівка, де є автопарк, заїзд на аеродром, приїхало кілька машин з озброєними цивільними людьми. Побувши деякий час, вони поїхали.

На аеродромі «Бельбек» базується Севастопольська бригада тактичної авіації, яка несе бойове чергування.

Нагадаємо, раніше група озброєних людей у військовій формі без розпізнавальних знаків захопила аеропорт «Сімферополь» у Криму в ніч на п'ятницю.

Як повідомляв ForUm, вранці 27 лютого будівлі кримського парламенту та уряду Криму були захоплені силами самооборони російськомовного населення.

За словами виконувача обов'язків президента, голови парламенту України Олександра Турчинова, захоплення адміністративних будівель Криму розцінюватимуться як злочин проти України, а будь-які пересування військових ЧФ РФ по Україні - як воєнна агресія.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

658