Для врегулювання ситуації із захопленням будівель кримського парламенту та уряду з метою координації дій правоохоронних органів та органів влади й недопущення масових заворушень створено штаб на чолі з прокурором АР Крим В'ячеславом Павловим і керівниками силових структур, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Наразі робота штабу здійснюється на базі кримського главку міліції.

«У той же час прокуратура АР Крим працює в штатному режимі. Ніяких провокаційних дій у будівлі прокуратури не проводиться. Працівники виконують свої обов'язки, зокрема щодо здійснення процесуального керівництва у кримінальних провадженнях за фактом захоплення адмінбудівель», - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі підкреслили, що дані про кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією за ст. 341, 258 КК України - захоплення державних або громадських будівель і споруд, терористичний акт.

«За наявною інформацією, в будівлях парламенту та уряду перебуває приблизно по чотири-шість десятків озброєних невстановлених осіб в уніформі без розпізнавальних знаків. Зараз штабом розробляються заходи для ідентифікації загарбників і розблокування будівель», - повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, невідомі зі зброєю захопили будівлі Верховної Ради і Ради міністрів Криму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

412