Нова центральна влада України не пропонує конструктивних економічних ідей та підходів. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий заявив на прес-конференції.

Він додав, що проект нового складу Кабміну сформований не за професійною, а за партійною ознакою. «Не дивно, що і макрофінансова допомога Заходу затримується. Справа тут не в одному тільки факті затвердження нового уряду, але і в тому, що зарубіжні джерела зацікавлені виділяти кошти компетентним партнерам під економічні реформи», - підкреслив експерт.

І уточнив, що обіцянки Євросоюзу і США терміново виділити відповідно 1 млрд євро і 1 млрд дол. для порятунку вітчизняної економіки не скасовують зазанченої тези. «Це оперативні заходи, без яких наша економіка продовжить сповзання в колапс. Але західні інституції продовжують підкреслювати, що стратегічна допомога надійде у разі реформування економіки. Про це говорить і ЄС, і МВФ, і Вашингтон», - зазначив економіст.

Він акцентував, що нова влада повинна мати економічний план, якого поки що не проглядається. «Не хотілося б, щоб за політичними питаннями нова влада забула про економіку. Сподіваюся, економічний блок нового уряду проявить себе позитивно», - підсумував фахівець.


Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205