Екс-міністр закордонних справ, представник Громадської колегії з питань зовнішньої політики Володимир Огризко переконаний, що Україна повинна денонсувати «харківські угоди», які були підписані з Росією.

«Нам потрібно максимально швидко переходити до стандартів ЄС, у тому числі в енергетичній галузі. Реально, а не вербально і формально, почати виконувати вимоги третього енергопакету, стороною якого ми є, але, на жаль, тільки формально. Виходити на абсолютну прозорість у газових справах з Росією, денонсувати так звані «харківські угоди», з чого попередня влада почала свою переможну ходу до рабства, і продовжити цими угодами, які були підписані нещодавно, ставити крапку в підкилимних способах вирішення питань у відносинах з РФ», - сказав Огризко, повідомляє «УНІАН».

За його словами, укладання «харківських угод» було прямим порушенням Конституції України.

Водночас член Громадської колегії з питань зовнішньої політики Богдан Яременко зазначив, що Росія була і буде важливим зовнішньополітичним партнером України, який не дозволить нашій державі вживати односторонні різкі дії у взаємодії з цією країною.

Як повідомляв ForUm, 21 квітня 2010 року Президент України Віктор Янукович і президент РФ Дмитро Медведєв домовилися, що Росія знизить для України ціни на газ на 30%, а за це термін базування Чорноморського флоту РФ у Севастополі буде продовжено на 25 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

574