За фактом розбійного нападу на главу райдержадміністрації Дніпропетровської області відкрито два кримінальні провадження.

Згідно з повідомленням сектору по зв'язках з громадськістю облуправління МВС, у вівторок,
25 лютого, невідомі примусово вивезли з будинку в с. Широчани Дніпропетровської області голову Апостолівської райдержадміністрації.

Таке повідомлення по телефону надійшло до міліції від родичів чиновника.

Правоохоронці встановили, що до будинку під'їхали два автомобілі, з яких вийшли невідомі. Вони були одягнені в спецодяг чорного кольору і тримали в руках предмети, схожі на автомати Калашникова. Чоловіки представилися співробітниками правоохоронних органів і затребували у голови райдержадміністрації 30 тис. доларів США за вирішення питання про незвільнення його з посади.

Чиновник повідомив, що не зберігає вдома таку суму, і запропонував поїхати до місця роботи його дружини, якій належить магазин у м. Апостолове. У супроводі зловмисників він приїхав до магазину, звідки зміг повідомити близьким про подію. Після отримання інформації група з 10 співробітників міліції на чолі з начальником районного відділу, озброєна автоматичною і табельною зброєю та екіпірована засобами пасивної оборони, прибула на місце події.

Зловмисники спробували втекти, тому для примусової зупинки їхнього автомобіля міліціонер зробив 10 пострілів з автомата по колесах автомобіля. Після цього мікроавтобус вдалося зупинити, а 9 зловмисників - роззброїти і затримати. Під час затримання троє з нападників отримали поранення. Одного з них госпіталізовано, двох після надання медичної допомоги доставлено у райвідділ.

Серед працівників міліції постраждалих немає. Вживаються заходи щодо встановлення та затримання осіб, причетних до нападу, яким вдалося втекти.

Вилучена у зловмисників зброя, за попередніми даними, виявилася муляжем. Зараз вона перевіряється експертами.

За даним фактом слідчим відділом Апостолівського райвідділу міліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (Розбій) та ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

За вчинення подібних кримінальних правопорушень передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, тимчасово виконуючий обов'язки міністра внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що в країні почастішали випадки скоєння злочинів особами, які називають себе активістами Самооборони Майдану і «Правого сектора».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

548