Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко просить Організацію Об'єднаних Націй організувати цілодобовий моніторинг ситуації безпеки в Криму. Про це він заявив у ході зустрічі зі Спеціальним посланником генерального секретаря ООН Робертом Серрі, повідомляє прес-центр СБУ.

«Відсьогодні СБУ через МЗС і наше постійне представництво при ООН регулярно інформує офіс генерального секретаря ООН і держави - гаранти територіальної цілісності і незалежності України, насамперед Росію і США, про розвиток ситуації в Автономній Республіці Крим», - сказав Наливайченко.

Він підкреслив, що для національної безпеки України важливо, що всі країни - члени Ради безпеки ООН, а це Росія, США, Великобританія, Франція і Китай, є гарантами територіальної цілісності України. Всі вони підтримують виключно мирний розвиток подій.

Наливайченко звернувся до спеціального посланника генсека ООН, щоб усі можливості організації стосовно постійного моніторингу безпекової ситуації на території Автономної Республіки Крим в Україні здійснювались у цілодобовому режимі.

«Гарантії територіальної цілісності і недоторканності України - базовий чинник для вирішення всіх питань безпеки в нашій державі за сприяння Організації Об'єднаних Націй», - сказав Наливайченко.

Як раніше повідомляв ForUm, Організація Об'єднаних Націй підтримує єдність і територіальну цілісність України.

Всі 57 країн - членів ОБСЄ висловили підтримку щодо мирного врегулювання в Криму.

Виконуючий обов'язки міністра внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що правоохоронці повинні уникнути збройного протистояння в Криму.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

926