Масниця - це одне з найулюбленіших свят нашого народу, адже воно символізує проводи зими та зустріч довгоочікуваної весни. У 2014 році Масляний тиждень розпочався 24 лютого і закінчиться у неділю, 2 березня. Які ж склалися традиції святкування Масниці?


Люди споконвіку сприймали весну як початок нового життя, і поклонялися сонцю, яке дарує тепло і життя всьому живому. Тому, проводжаючи зиму, наші предки готували млинці - круглі, гарячі, золотисті, схожі на наше небесне світило. Вважалося, що до людини, яка споживає млинці на Масляну, перейде частина сили і могутності Сонця.
 

Чому ж свято отримало таку назву - Масниця? Справа в тому, що його відзначають перед Великим Постом, саме в той період, коли м'ясо, згідно з православними канонами, вживати вже не можна, а ось вершкове масло, молочні продукти і рибу - можна. Тому млинці в поєднанні з червоною ікрою стали обов'язковим атрибутом цього свята. Як говориться в прислів'ї: наскільки весело відсвяткуєш Маслицю і щедро нагодуєш гостей, настільки благополучним і ситим буде рік. А розкішним зроблять святковий стіл саме млинці зі справжньою червоною ікрою.

Однак, як готувати млинці до свята, знають майже всі. А як правильно вибрати лососеву ікру, відомо небагатьом. Марина Русак, експерт з якості ТМ «Шаланда», радить, купуючи червону ікру в жерстяній банці, звертати увагу, чи не роздута вона. Крім того, треба потрясти її в руці, якщо в баночці не чути руху, ікра не містить зайвої рідини, це означає, що ви купуєте 100% справжньої ікри.


«Зі скляною упаковкою набагато легше, адже можна візуально оцінити якість продукту. Коли ви відкриєте баночку з червоною ікрою, переверніть її - якісний продукт не повинен відразу випадати і, тим більше, виливатися. Добірна лососева ікра - однорідна, з блискучими однаковими за кольором і розміром зернами. Щоб не ризикувати своїм здоров'ям та гарним настроєм, рекомендую вибирати ікру лише відомих виробників, які дорожать своєю репутацією і виробляють продукцію найвищої якості», - зазначила експерт ТМ «Шаланда».
 
Довідка. Червона ікра ТМ «Шаланда» виробляється виключно з добірної сировини із Сахаліну. У 2013 році ця торгова марка у черговий раз отримала найвищу оцінку від центру незалежних споживчих експертиз «Тест», а також стала золотим призером світової виставки WorldFood 2013. До того ж, червона ікра ТМ «Шаланда» нещодавно отримала Гран-прі в Москві у міжнародному конкурсі «Найкращий продукт -2014».
 


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239