Президент РФ Володимир Путін на прохання Президента України Віктора Януковича відправляє до Києва омбудсмена Володимира Лукіна як посередника на переговорах з опозицією, заявив прес-секретар російського лідера Дмитро Пєсков.

«За ініціативою української сторони відбулася телефонна розмова президентів Путіна з Януковичем, у ході якої Президент України запропонував главі російської держави направити до Києва російського представника для участі в переговорному процесі з опозицією як посередника», - сказав Пєсков, повідомляє РІА «Новини».

Прес-секретар російського лідера повідомив, що «Путін прийняв рішення направити з цією місією уповноваженого з прав людини Володимира Лукіна».

«Як відомо, Володимир Петрович (Лукін) володіє багатющим досвідом дипломатичної служби, значним авторитетом серед правозахисників, очолював велику опозиційну партію», - зазначив Пєсков.

Нагадаємо, протистояння між мітингувальниками у Києві та правоохоронцями почалося 18 лютого. 19 лютого спостерігалося відносне перемир'я.


Однак сьогодні, 20 лютого, протистояння знову загострилося. Мітингувальники знову зайняли Жовтневий палац, Європейську площу та вул. Грушевського.

Станом на 12.00 четверга, за даними МОЗ, унаслідок протистоянь загинуло 35 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

447