Кримчани стурбовані погромами і зростанням бандитизму в столиці України. Про це повідомив член президії ВР АР Крим Петро Запорожець під час телемарафону «Відкрита студія» на Першому Національному.

«Найстрашніше, що ми з вами бачимо, - це ті погроми, що розвиваються, і той бандитизм, що все більше охоплює Київ», - заявив він.

Депутат кримського парламенту підкреслив, що в цій ситуації важко зрозуміти дії опозиції, оскільки влада сіла за стіл переговорів і виконала практично всі її вимоги, у тому числі скасувавши скандальні закони.

«А що ми бачимо? Ми бачимо повторний вибух. Але це вже не мирний вибух. Це вже практично громадянська війна. Повністю захоплені будівлі міліції, СБУ, будівлі військових частин, десятки стволів зброї, тисячі патронів, гранати», - наголосив Запорожець.

Він також констатував, що переговори вичерпали себе, а точка неповернення пройдена: «Гинуть наші кримчани, які відстоюють законне право на існування нашої України, гинуть міліціонери, гинуть представники спецпідрозділу Беркут. Як можна підняти ствол, обріз, автомат на людину, яка захищає твою країну?».

Водночас Запорожець спростував інформацію деяких ЗМІ про те, що Верховна рада Автономної Республіки Крим проголосувала постанову за відокремлення півострова від України. «Ми - за єдину, неподільну Україну. І ми б хотіли, щоб у цьому складі в Україні була Автономна Республіка Крим, був мир і стабільність», - сказав він.

Відповідаючи на запитання, яким чином можна вирішити ситуацію в країні, член президії кримського парламенту підкреслив, що право обирати або змінювати владу є лише в українського народу. «Всі рішення повинні приймати спокійно, виважено. І тоді кожен регіон України нехай висловиться... Народу дано право вибирати, хто повинен бути президентом чи депутатом. Це тільки право народу і більше нічиє - не Майдану, не нас з вами», - додав він.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

350