США, прикриваючись закликами не заважати вільному вибору народу України, на ділі намагаються нав'язати «західний вектор» її розвитку як «єдино правильний», диктуючи владі суверенної країни, як і що їм слід робити.

Про це йдеться в коментарі офіційного представника Міністерства закордонних справ Росії Олександра Лукашевича, опублікованому на сайті відомства.

«Приклад подібного «ляльководства» - заява для преси заступника офіційного представника Державного департаменту США Марі Харф від 14 лютого, в якій щедро звучать інструкції щодо подальших дій українського уряду. Зокрема, від Києва вимагають припинити будь-які слідчі дії проти учасників недавніх заворушень і негайно розпочати «формування багатопартійного технічного уряду», - заявив Лукашевич.

При цьому, на його думку, «кастинг» майбутніх постів у ньому, наскільки можна судити із викладеного нещодавно в «Ютьюбі» аудіозапису, американська сторона почала заздалегідь.

«До чого така активність призводить добре відомо з недавніх історичних прикладів», - наголосив представник російського МЗС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

304