Захоплення адміністративних будівель, блокування вулиці Грушевського, барикади і блокпости - це вияв сили чи демонстрація слабкості опозиційних сил? На це звернув увагу народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Віталій Грушевський, повідомляє прес-служба ПР.

«Лідери опозиції закликали людей до державного перевороту і дій за межею закону, вони штовхали їх до порушення закону, анархії, вважаючи, що все контролюють. З часом стало зрозуміло, що нічого й нікого вони не контролюють і тим більше - не керують процесом. Підтвердженням цього є і нічний штурм звільненого приміщення КМДА так званими громадськими організаціями Майдану», - сказав народний депутат.

«Разом із тим політично незрілі лідери опозиції під час кожного віча продовжують розбурхувати людей. Зараз вони закликають провести «мирну» ходу до Верховної Ради у вівторок, 18 лютого. Хоча ми вже неодноразово бачили, як виглядають і чим закінчуються опозиційні мирні зібрання. Для чого потрібен опозиції розвиток ситуації? Відповідь проста - фінансові спонсори її лідерів поставили їм основне й остаточне завдання: у будь-який спосіб повернути Конституцію 2004 року, здобути перемогу над народом та отримати владу в державі», - зазначив він.

«Що натомість отримують українці? Безлад і хаос, загрозу цілісності і незалежності держави - така ціна спраги особистої влади лідерів опозиції та їхніх фінансових спонсорів», - підкреслив Грушевський.

«Але ми - мудрий український народ, ми розуміємо, що нас вводять в оману. Тому звертаюся до всіх тих, хто стоїть на Майдані: не виконуйте заклики заручників олігархів - лідерів опозиції. Ці заклики спрямовані проти Конституції і Закону. Водночас Верховна Рада України - один із майданчиків врегулювання кризи - має працювати. Працювати - значить розробляти і пропонувати суспільству необхідні закони», - заявив він.

«Якщо ж опозиція не прагне конструктивної роботи, вона не повинна заважати іншим», - резюмував політик.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197