Формування нового уряду дасть відповіді на багато проблемних питань у країні. Таку думку, як передає кореспондент Forum'у, у ході відеомосту Київ - Москва на тему: «Ситуація в Україні: «вулична демократія» в дії» висловив політолог Дмитро Видрін.

За словами Видріна, зараз в Україні починається новий етап розвитку ситуації. «Новий етап полягає в тому, що і влада, і опозиція, мабуть, вичерпали свою віру в політтехнології... В Україні вже є чи, принаймні, починає з'являтися усвідомлення того, що залікувати розлом, соціально-політичний протест косметичними заходами, навіть у минулому найефективнішими, не вдасться», - пояснив політолог, і зазначив, що підтвердженням цього є звільнення будівлі КМДА та частини вулиці Грушевського.

«Є порушена реальність. Її потрібно реконструювати. Влада намагається відновити цю реальність з допомогою болісного повернення в правове поле... І є опозиція, яка перебуває за межами правового поля. І мабуть, існує бажання влади, й інтуїтивне відчуття серед частини опозиції, що багато речей вирішуються в правовому полі, як це не банально говорити. І є спроба важко, переступаючи через свої амбіції та образи, повернутися до нього, адже тільки граючи на одному майданчику можна зіграти в гру на результат... Це вже гра в реальність. Але, мабуть, головна гра відбудеться вже у вівторок (18 лютого. - Ред.). Це буде боротьба за уряд», - вважає він.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187