Закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» спрацював для обох сторін. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході брифінгу заявив голова Верховної Ради Володимир Рибак.

«Закон спрацював і для однієї, і для іншої сторони», - зазначив він.

Рибак наголосив, що адміністративні установи, захоплені мітингувальниками, звільнені й функціонують, а закриттям кримінальних проваджень щодо активістів займається Генпрокуратура.

«КМДА звільнена, вул. Грушевського відрита. Вчора відбулися переговори опозиції і Генпрокурора. Вони домовилися, що за місяць всі кримінальні справи повинні бути закриті», - сказав Рибак.

За його словами, опозиція запропонувала скоротити термін закриття справ. «Це питання переговорів генпрокурора та опозиції», - підсумував Рибак.

Нагадаємо, Закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» стосовно осіб, які вчинили протиправні дії з 27 грудня 2013 року по 2 лютого 2014-го набув чинності.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

142