Останнім часом Євросоюз озвучує дуже помірні висловлювання щодо ситуації в Україні. Європолітики наперебій заявляють про необхідність мирного вирішення кризи, продовження переговорів, неприпустимість ескалації конфлікту. Інших сценаріїв врегулювання «української проблеми» Європа поки не пропонує. Разом з тим складається враження, що такою позицією незадоволені на іншому континенті - в Америці.

Побічно на це може вказувати і дипломатичний скандал з переговорами між помічником Держсекретаря США Вікторією Нуланд та послом Джеффрі Пайеттом, які стали загальним надбанням. Відомо, що пані Нуланд своє незадоволення висловила чи не єдиною, зате вельми експресивною фразою. При цьому незрозуміло, хто завантажив у мережу неоднозначну розмову, але сама її наявність не перестає залишатися фактом. Дипломатія дипломатією, та невже Сполучені Штати все таки хочуть від європейських колег більш активних дій по відношенню до України?

Про те, до чого США підштовхує Європейський Союз і як ця активність може позначитися на Україні, ForUm запитав у експертів та політологів:

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

7341