Президент України Віктор Янукович виступає за перегляд привілеїв, пільг і недоторканності депутатів Верховної Ради.

Про це Глава держави сказав в інтерв'ю журналісту Віталію Коротичу.

«Як може бути народний депутат недоторканним, щоб до нього ніхто не підійшов? Коли говорять про європейські стандарти і про демократію, а не голосують за зняття недоторканності або привілеїв, чи пільг, що це означає? Те, що об'єднуються навколо власних інтересів, і власні інтереси перемагають там, під куполом, інтереси українського народу», - сказав Янукович.
Президент відповів, що отримує багато листів від громадян і громадських організацій з цього питання, повідомляють «Українські новини».

За його словами, якщо люди збиратимуть ініціативні групи і підписи про проведення референдуму з питань, які їх найбільше хвилюють, то він не зможе їм це заборонити і референдум буде проведено.

Нагадаємо, 16 січня парламент ухвалив закон «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України», яким змінив процедуру надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання чи арешт народного депутата.

28 січня Верховна Рада на позачерговій сесії скасувала дев'ять законів, прийнятих 16 січня 2014 року, а пізніше прийняла чотири законопроекти замість скасованих.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

529