Відсутність громадського обговорення наслідків підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною і Європейським Союзом призвела до масових протестів. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час інтерв'ю журналісту Віталію Коротичу, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

«Суспільство не було повідомлено своєчасно. Не вистачало цієї роботи. Останнім часом ця мрія, це романтизм, більшою мірою емоції та мрії людей призвели до цього протесту», - сказав Янукович.

Президент зазначив, що при підготовці до підписання Угоди не були проведені парламентські слухання з цього питання.

«Ми не зробили такої оцінки: а що ж буде тоді, коли підпишемо і почнемо виконувати цю Угоду? Що станеться? Робота в останні місяці перед підписанням цієї Угоди була досить складною, але вона повністю відкрила нам картину найближчого майбутнього у разі підписання», - зазначив Президент.

Як повідомляв ForUm, акції протесту на Майдані Незалежності у Києві почалися наприкінці листопада 2013 року після рішення Кабінету Міністрів про призупинення процесу підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

З 19 січня триває протистояння між учасниками протесту та правоохоронцями на вул. Грушевського, унаслідок якого постраждали сотні людей, є жертви.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

624