Виконувач обов'язків віце-прем'єр-міністра Олександр Вілкул доручив Державній службі з питань надзвичайних ситуацій посилити моніторинг рівня води у Дунаї, повідомили в його прес-службі.

За інформацією Українського гідрометцентру, найближчими днями очікується підвищення температури до +11°C на більшій частині території країни.

У південних областях та Криму прогнозують опади, переважно у вигляді дощу. Різке потепління може призвести до передчасного формування весняного паводку.

За попередньою оцінкою, до зони підтоплення в Одеській області можуть потрапити Ізмаїльський, Кілійський та Ренійський райони, а саме 12 населених пунктів, в яких проживає понад 10 тис. людей; крім того, можуть бути підтоплені 4 морські порти й близько 120 км автодоріг.

В.о. віце-прем'єра поставив завдання підрозділам ДСНС та Одеській обласній держадміністрації посилити моніторинг рівня води в Дунаї для прогнозування розвитку гідрологічної обстановки на українській ділянці Дунаю та оперативного інформування.

Також поставлено завдання активізувати проведення невідкладних робіт на гідротехнічних спорудах, а на найбільш небезпечних ділянках, де існує загроза прориву водозахисних дамб та інших гідротехнічних споруд, виставити спостережні пости.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195