Політична криза не змогла зруйнувати довіру українців до банківської системи країни. Таку думку економічний експерт Михайло Міщишин висловив в ефірі програми «Фінансова Україна» на каналі БТБ.

«Довіра українців до банківської системи не похитнулася. Якщо банківські вклади у 2013 році зросли приблизно до 20%, то за січень вони зменшилися всього на 2%», - зазначив він.

Експерт додав, що позитивним сигналом для економіки і для зміцнення довіри до фінансової системи стануть нормальні робочі відносини між владою та опозицією.

«Це покаже, що політики готові домовлятися, це покаже, що одна і друга сторона виходять з інтересів України - не з амбіцій, не з якихось кар'єрних міркувань, не з бажання догодити Заходу чи Росії. Як тільки українці отримають чіткий сигнал, що на них працює не тільки влада, але й опозиція, і вона ставить інтереси України вище своїх власних - як влада, так і опозиція - це буде сигнал того, що будь-які труднощі, й економічні, й політичні, будуть подолані. У цю країну можна вірити, в ній можна жити, її валюта, гривня, буде стабільна», - вважає експерт.

«У принципі, зараз такі сигнали починають надходити», - додав Міщишин.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

115