Радник-посланник посольства Російської Федерації в Україні Андрій Воробйов 12 лютого був викликаний у Міністерство закордонних справ України у зв'язку з його висловлюваннями про федералізацію України, повідомив директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«Воробйова запросили до МЗС вчора. Під час зустрічі йому було вказано на неприпустимість оцінок, які піддають сумніву державний устрій України, визначений Конституцією України. Особливо якщо такі оцінки поширюються дипломатом дружньої держави», - цитує його слова РБК-Україна.

Перебийніс також заявив, що увага російського дипломата була привернута до необхідності утримуватися від втручання у хід внутрішніх політичних процесів в Україні і необхідності дотримуватися положень Віденської конвенції про дипломатичні відносини.

За словами Перебийноса, за підсумками розмови Воробйов визнав некоректність своїх висловлювань.

Нагадаємо, радник-посланник посольства Росії в Києві Андрій Воробйов заявив, що Україна неформально розвивається як федерація, оскільки в деяких областях створені альтернативні органи державної влади.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

392