Міністерство доходів і зборів України планує зменшити кількість податків з 22 до 14 і реформувати третій розділ Податкового кодексу. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, заявив в.о. міністра доходів і зборів Олександр Клименко під час чергового засідання Ради з питань стимулювання інвестицій та підприємницької діяльності.

«За нашими підрахунками, кількість податків доцільно зменшити з 22 до 14. Це дозволить спростити звітність і скоротити ресурси як підприємців, так і міністерства», - сказав він.

Клименко також зазначив, що український бізнес скоро побачить реформування третього розділу Податкового кодексу.

«Визначені чіткі норми адміністрування податку на прибуток, зроблені суттєві кроки до єдності національних і міжнародних стандартів обліку. У кінцевому варіанті законопроекту знайдено баланс інтересів бізнесу і держави. Враховано понад 60% пропозицій членів Інвестиційної ради», - сказав він.

За словами в.о. міністра, відомство продовжує впроваджувати європейські стандарти в податкову і митну політику України.

«У наших планах - подальша ліквідація технічних бар'єрів для зовнішньої торгівлі, а на порядку денному - перехід до управління процедурою контролю митної вартості з підвищенням ролі постаудиту. У довгостроковій перспективі ми бачимо сенс у перенесенні акцентів на оподаткування споживання і збільшення ролі акцизних платежів. Це загальноєвропейський тренд, який ми плануємо впровадити в українське законодавство», - повідомив Клименко про плани Міндоходів.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

281