У результаті ретельного обстеження співробітниками правоохоронних органів жодних вибухонебезпечних предметів на центральному залізничному вокзалі у Києві не було виявлено, повідомляють у прес-службі МВС.

«Працівники вибухотехнічної служби спільно з кінологами здійснили ретельне обстеження. На щастя, ніяких вибухонебезпечних предметів виявлено не було. Залізничний вокзал відновив свій звичайний ритм роботи. Зараз проводяться заходи щодо встановлення та затримання особи, яка зробила неправдиве повідомлення», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці також нагадали, що завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності підпадають під дію ст. 259 Кримінального кодексу України. Згідно з чинним законодавством, за подібні дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном до шести років.

Нагадаємо, близько 13.15 правоохоронцями було отримано телефонне повідомлення про замінування столичного залізничного вокзалу. По телефону чоловік повідомив, що другий касовий зал центрального залізничного вокзалу заміновано.

Слідчо-оперативна група, яка прибула на місце події, негайно почала евакуацію пасажирів, що знаходилися на території вокзалу. Також було припинено діяльність квиткових кас.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224