Вищий спеціалізований суд України (ВССУ) після загибелі судді Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської обл. Олександра Лободенка звернувся до Верховної Ради України з проханням посилити захист і незалежність суддів. Про це повідомляє прес-служба ВССУ.
 
«ВССУ звертається до Верховної Ради України щодо необхідності законодавчими приписами внести відповідні зміни до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та інших процесуальних законів з метою створити додаткові заходи захисту безпеки і посилити гарантії незалежності суддів», - зазначається в повідомленні.
 
Колектив Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ висловив глибокі співчуття рідним і близьким, друзям, колегам з приводу смерті судді Автозаводського райсуду м. Кременчука Олександра Лободенка.
 
«Враховуючи останні трагічні, невідворотні події, користуючись нагодою, звертаємося до органів прокуратури, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України із закликом належним чином реагувати на екстремістські заяви окремих політиків, які призводять до ескалації насильства і порушення прав та свобод людини і громадянина. При цьому звертаємо увагу на необхідність безумовного дотримання вимог Конституції та законів України щодо гарантування забезпечення незалежності і недоторканності суддів, недопущення втручання в діяльність суддів підчас здійснення правосуддя і забезпечення їхньої особистої безпеки та правового захисту», - йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляв ForUm, у Кременчуці невідомий вистрілив у суддю Автозаводського райсуду ввечері 11 лютого. Сьогодні вночі, о 01.40, суддя помер у лікарні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

236