Найближчим часом до Криму приїде група фахівців з Китаю, щоб розглянути можливі місця для будівництва глибоководного порту на кошти китайських інвесторів. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», посилаючись на виступ прем'єр-міністра Криму Анатолія Могильова на прес-конференції у Сімферополі.

«Група спеціалістів з Китаю приїжджає найближчими днями до Криму. Те, що ми їм покажемо (пропоновані місця для порту. - Ред.) вони будуть опрацьовувати. Потім на підставі вихідних даних початковий проект буде передано на вивчення екологів. Буде позитивний (результат. - Ред.) - працюємо далі, негативний - розглядаємо інші варіанти. Без цього навіть розмов не будемо вести», - заявив Могильов.

Він зазначив, що існує низка зауважень щодо проекту будівництва таких портів, і підкреслив, що спорудження проводитиметься, тільки якщо у екологів не буде зауважень.


Будівництво глибоководних портів на території Криму було передбачено в меморандумі, підписаному під час візиту Президента України Віктора Януковича до КНР 5 грудня 2013 року.

Як повідомлялося, за підсумками візиту Януковича до КНР був підписаний Меморандум про будівництво глибоководного морського порту в АР Крим та реконструкцію Севастопольського морського порту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197