Міністерство аграрної політики і продовольства продовжить цього року покращувати показники роботи АПК, продемонстровані ним у 2013 році. Про це повідомив глава міністерства Микола Присяжнюк у ході прес-конференції в «Укрінформі».

«У 2014 році ми продовжимо розвивати стратегічні галузі сільського господарства, такі як тваринництво. На цьому неодноразово наголошував Президент України. Найбільш пріоритетним напрямом у новому році визначено тваринництво. Так, цього року з бюджету на програми розвитку тваринництва буде виділено 900 мільйонів гривень, що на 250 більше, ніж у 2013-му», - повідомив міністр.

За словами глави відомства, ще однією пріоритетною галуззю буде садівництво і виноградарство. Адже поступово імпорт продукції цієї галузі зменшується, а внутрішнє споживання зростає. Тому, в поточному році бюджетну підтримку цієї галузі вдалося збільшити до 700 мільйонів гривень, завдяки яким аграрії зможуть насадити нові сади, виноградники й побудувати сучасні фруктосховища.

Міністр також зазначив, що важливим вектором роботи Мінагрополітики буде здійснення дерегуляції підприємницької діяльності в АПК. Зокрема, у 2014 році продовжиться робота над скороченням кількості дозвільних документів і зменшенням регуляторного тиску. Крім того, як зазначив міністр, відомство працюватиме над делегуванням функцій державного контролю територіальним та галузевим асоціаціям сільгоспвиробників.

Крім того, Присяжнюк зазначив, що для міністерства найбільш важливим залишається питання села. Так, на сьогодні триває розробка Концепції сталого розвитку сільських територій.

«Для виконання соціальних ініціатив Президента України, ми продовжимо стимулювати розвиток малих форм на селі та їхні кооперації. Цього року продовжить працювати і соціальна ініціатива «Рідне село», основним завданням якої є забезпечення добробуту селян шляхом надання їм прямого каналу збуту сільськогосподарської продукції», - зазначив глава відомства.

У той же час, за словами міністра, буде введений соціально важливий проект «Якісна вода - в кожному селі». Передбачається, що завдяки йому, будуть забезпечені якісною питною водою понад 1,3 мільйона сільських жителів у майже 2000 сільських населених пунктах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225