Національний банк Казахстану прийняв рішення відмовитися від підтримки обмінного курсу тенге на колишньому рівні, знизити обсяги валютних інтервенцій і скоротити втручання в процес формування обмінного курсу тенге.

«Щоб не допустити дестабілізації фінансового ринку та економіки в цілому, Національним банком буде встановлений коридор коливань курсу тенге відносно долара США від нового рівня 185 тенге за долар США плюс/мінус 3 тенге. Крім того, буде продовжена політика щодо згладжування різких стрибків і короткострокової волатильності обмінного курсу. Але довгостроковий тренд обмінного курсу тенге формуватиметься під впливом макроекономічних передумов», - повідомляє РІА «Новости», посилаючись на прес-реліз нацбанку.

Як відомо, офіційний курс Нацбанку на 11 лютого був встановлений на рівні 155,5 тенге за долар США.

Національний банк Казахстану підкреслює, що, враховуючи високу значущість обмінного курсу для економіки країни, в останні роки валютна політика Національного банку була спрямована на збереження його рівня в межах 145-155 тенге за долар США. Такий захід дозволив забезпечити економічну і фінансову стабільність. У 2013 році ВВП Казахстану збільшився в реальному вираженні на 6%, а інфляція досягла свого історичного мінімуму в 4,8%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

136