Русофобські та екстремістські заяви, які лунають зі сцени Майдану від його ватажків, можуть стимулювати не зовсім адекватних людей до тероризму і насильницьких дій. Про це заявив директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський, коментуючи зв'язки викрадача літака з лідерами опозиції та його активну участь у політичних акціях.

Експерт сказав, що ці зв'язки викрадача з лідерами опозиції повинні стати предметом розслідування в ході слідства за фактом викрадення літака.

«Якщо людина так себе веде, вона не зовсім адекватна. Проблема в тому, що риторика, яка лунає зі сцени Майдану, сприяє неадекватній поведінці людей з нестабільною психікою. Це питання повинні вивчати відповідні фахівці. За таких обставин зазвичай відбувається багато різних випадків: це і депресії, самогубства, і факти самосудів активістами політичних акцій. Як, наприклад, побиття людини з Росії. Це наслідок не просто антиросійської, а відверто шовіністичної риторики, відвертих дурниць, які лунають зі сцени Майдану. Це впливає на людей, які «не в собі», що може призводити до таких дій», - сказав Погребинський.

Нагадаємо, викрадач літака висував вимоги політичного характеру, зокрема звільнення активістів Майдану. За даними СБУ, викрадач був активним учасником політичних акцій і був добре знайомий з багатьма лідерами опозиції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229