За нинішньої соціально-політичної ситуації в Україні досягнення компромісу між сторонами просто необхідне. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході відеомосту Київ-Москва заявив соціолог Євген Копатько.

«Моя оцінка така, що зараз дійсно компроміс за будь-яку ціну повинен бути досягнутий. Через переговори конфлікт переходить у латентну форму, але він нікуди від нас не дінеться. Адже загострення економічні загострять «хвороби» політичні і соціальні», - вважає Копатько.

«Дуже багато зараз залежатиме від політичних еліт у країні, які повинні за всяку ціну домовлятися», - додав він.

На думку соціолога, широко обговорювана зараз конституційна реформа дасть позитивний ефект тільки в стабільних умовах. «Поки править бал політика, тобто політична доцільність ставиться на догоду здоровому глузду. Якщо нам вдасться це вирішити, то, можливо, нам вдасться вирішити і питання конституційної реформи, президентських і парламентських повноважень», - наголосив Копатько.

Також експерт вважає, що складна ситуація в країні повинна розвиватися у неконфліктному руслі, а назрілі проблеми слід вирішувати в рамках наявного законодавства.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205