Останнє Народне віче на Майдані показало, що лідери опозиційних партій - Віталій Кличко, Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок - так і не зробили висновків зі своєї поведінки впродовж двох з гаком місяців, у результаті чого практично повністю втратили контроль над Майданом.

Про це заявив керівник Аналітичної групи їм. Григорія Сковороди Валерій Кучерук.

«У зв'язку з цим цілком логічно, що у людей, які зібралися на Майдані, виникає питання: навіщо взагалі підтримувати «офіційну» опозицію, яка програла все, що можна, в парламенті і не змогла запропонувати реальних дій вулиці?» - помітив він.

За словами експерта, керівники опозиційних партій, розуміючи небезпеку для своїх рейтингів подібних настроїв людей, які не можуть на них адекватно реагувати «через особисті політичні амбіції».

«Їм сто разів казали: хлопці, об'єднайтеся, виберіть одного лідера протесту, запропонуйте конкретний план дій і ведіть нас - ми готові йти за вами. Однак замість того, щоб дослухатися думки людей, лідери «УДАРу», «Батьківщини» і «Свободи» все ще ведуть себе як кандидати в президенти, намагаючись переграти один одного на одному електоральному полі, - наголосив він. - Тепер же вони змагаються в тому, хто запропонує більш радикальний план, однак проблема в тому, що за словами не відбувається дій. І народ це бачить».

Кучерук вважає закономірним результатом ситуації, що склалася, посилення впливу на Майдані позапартійних структур, які, за його словами, «показали себе в реальних діях».

Політолог переконаний, що цілком закономірно Майдан породив відповідні пропозиції - «Правий сектор», Самооборона Майдану, яка контролюється Андрієм Парубієм, об'єднання ветеранів-«афганців».

«Лідери опозиції це бачать і з погано прихованим роздратуванням намагаються перетягнути ковдру на себе. Як завжди - безуспішно», - резюмував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

302