В Україні може бути реалізований косовський сценарій. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявили сьогодні під час відеомосту Київ-Москва російські експерти.

Так, заступник директора Російського інституту стратегічних досліджень Тамара Гузенкова підкреслила, що розмови про поділ України і, як м'який варіант, її регіоналізацію та федералізацію ведуться вже давно, і ймовірність того, що вони перейдуть у практичне русло, досить висока.

Крім того, старший наукових співробітник Інституту слов'янознавства РАН Петро Іскендеров зазначив, що небезпека ситуації в Україні полягає в тому, що події можуть прийняти непередбачуваний характер і вийдуть з-під реального контролю політиків.

«На мій погляд, питання в тому, чи є в опозиційному таборі досить нормальна фігура, яка зможе зупинити ці процеси хоча б на нинішній стадії», - зазначив експерт.

У свою чергу керівник Центру політичних досліджень ОМЕПІ Інституту економіки РАН, професор Борис Шмельов порівняв Україну з Косово, а галичан - з косоварами, підкресливши, що останні налаштовані вирішити національне питання радикальними методами.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

81