Історія Росії і класичне мистецтво країни стануть основою церемонії відкриття Олімпійських ігор у Сочі. Головні деталі першого масштабного заходу сочинських Ігор креативна команда на чолі з гендиректором Першого каналу Костянтином Ернстом до останнього моменту тримає в секреті.


Країна-організатор під час церемонії відкриття намагається показати багатомільярдній телевізійній аудиторії не тільки всередині країни, але і у всьому світі найкраще, що є у господарів ігор. Всі церемонії включають в себе як національний колорит, так і міжнародний контекст, оскільки Ігри - подія світового масштабу. Сочинська церемонія не буде винятком, повідомляє РІА «Новости».
 

«Готуючи церемонію, ми подорожували вглиб історії країни. І ми хотіли, щоб наша любов до Росії передалася всім глядачам», - сказав на прес-конференції у п'ятницю Ернст.

Церемонія пройде на стадіоні «Фішт», названому на честь однієї з гір західної частини Кавказу. Його ім'я в перекладі з адигейської означає «Біла голова». Світлий дах стадіону, зроблений з полікарбонатної плівки, дійсно при денному світлі виглядає як біла шапка, якою накрита ця масштабна високотехнологічна споруда, що вміщує 40 тисяч глядачів.

Як повідомили організатори, у церемонії візьмуть участь 3 тисячі артистів і 2 тисячі волонтерів, для яких виготовлено 6 тисяч костюмів. Тривалість шоу без урахування часу на «розігрів» глядачів на стадіоні складе 2,5 години.

Олімпійський гімн виконає одна з найвідоміших світових оперних співачок з Росії Ганна Нетребко.

«Розігрівати» глядачів перед початком церемонії будуть ведучі Першого каналу Іван Ургант і Яна Чурікова.

Що стосується групи «Тату», щодо участі якої в церемонії ходило багато чуток, то вона братиме участь у так званому «прешоу». Крім того, їхня музична композиція «Нас не догонят» буде використана в музичному оформленні церемонії.

Нагадаємо, зимові Олімпійські ігри 2014 року пройдуть у Сочі з 7 по 23 лютого.

У складі збірної України на Олімпіаді-2014 виступлять 43 спортсменів у 9 з 15 видів спорту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

124