Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури про застосування закону «Про внесення змін до Закону України про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» до ще одного засудженого за грудневі сутички у центрі столиці.

Як повідомляє прес-служба прокуратури міста, згідно з рішенням райсуду, чоловік звільнений від покарання, призначеного раніше обвинувальним вироком тієї ж судової інстанції.

«Так що на сьогоднішній день норми зазначеного Закону застосовані до 15 осіб, які притягувалися до кримінальної відповідальності за злочини, пов'язані з силовим протистоянням з правоохоронцями у листопаді-грудні минулого року», - підкреслили в прокуратурі.

Протягом тижня прокурори поставлять питання перед судами про застосування цього закону відносно всіх осіб, хто підпадає під його дію.

Як повідомляв ForUm, 29 січня Верховна Рада прийняла закон «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб у зв'язку з подіями, які мали місце під час проведення мирних зібрань».

31 січня Президент України Віктор Янукович підписав цей закон. 1 лютого документ був опублікований.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

145