Розроблена і вперше застосована в Європейському Союзі нова методологія оцінки корупції свідчить про щорічні втрати країн Європи від цього явища близько 120 млрд євро. Про це, коментуючи результати дослідження, сказав в ексклюзивному коментарі телеканалу «БТБ» прес-секретар єврокомісара з питань внутрішніх справ Сесілії Мальстрем Мікеле Черконе.

«У доповіді говориться, що в Європі немає жодної країни без корупції. Щорічно такі злочини обходяться ЄС приблизно в 120 мільярдів євро», - сказав Черконе.

За його словами, комісаріат із внутрішніх справ ЄС оцінив найбільш схильні до корупції сектори та розробив рекомендації по боротьбі з цим явищем.

«Слабкі місця, які найбільше потерпають від корупції, це процес держзакупівель, партійно-політичне фінансування, яке недостатньо прозоре, органи місцевого самоврядування, іноді - система охорони здоров'я. У доповіді говориться, що ми радимо державам-членам подолати цю проблему. Зокрема шляхом підвищення стандартів прозорості та чесності, поліпшення механізмів контролю в державних органах, усунення конфлікту інтересів у діяльності чиновників, вирішення проблем корупції у державних закупівлях», - розповів Черконе.

Він зазначив, що дослідження стане регулярним і буде проводитися кожні два роки, а країни-члени ЄС будуть отримувати рекомендації по боротьбі з корупцією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

142