У всіх районних військових комісаріатах України триває реалізація планових заходів, пов'язаних з проведенням приписної кампанії юнаків 1997 року народження, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

До призовних дільниць щороку протягом січня-березня приписуються допризовники, яким у рік приписки виповнюється 17 років. Приписці підлягають всі громадяни України чоловічої статі, які народилися з 1 січня по 31 грудня 1997 року включно і які постійно або тимчасово проживають на території району або міста, крім осіб, які відбувають покарання в установах виконання покарань, або тих, до кого застосовано примусові заходи медичного характеру, іноземних громадян та осіб без громадянства України, а також громадяни старшого призовного віку, які не були приписані раніше.

На Полтавщині вивченню та постановці на облік підлягають понад 6727 юнаків, а приписні медичні комісії пройшли вже 3014 юнаків. «П'ятнадцять юнаків з числа тих, які вже пройшли процедуру приписки, виявили бажання навчатися у вищих військових навчальних закладах та військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів», - повідомив заступник військового комісара Полтавського обласного військового комісара підполковник Ярослав Пістун.

На Сумщині у січні-березні поточного року на військовий облік планується взяти 5440 юнаків. Зараз приписні медичні комісії пройшли вже 3281 юнаків. Придатними до військової служби визнано 1753 юнаків, 99 юнаків - визнані придатними, а решта вимагають лікування і додаткового обстеження.

Під час приписної кампанії в Одеській області на військовий облік вже поставлено більше 4 620 чоловік, що складає 45% від загального плану. Всього постановці на військовий облік в області підлягають понад 10 тисяч 280 юнаків.

«Більше двох з половиною тисяч підлітків визнані придатними для проходження військової служби, 165 - у подальшому не будуть призиватися до армії за станом здоров'я, а решта потребує лікування», - розповів старший офіцер відділу комплектування та призову Одеського обласного військового комісаріату майор Ігор Городько.

В Автономній Республіці Крим приписці підлягає 9569 юнаків. Це майже на тисячу менше порівняно з минулим роком, коли було приписано 10415 юнаків. Зараз вже 3714 юнаків приписані до призовних дільниць, що становить 39% від загальних показників.

У Міноборони зазначили, що приписна кампанія проходить у суворій відповідності з визначеним графіком і завершиться 31 березня.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр оборони України Павло Лебедєв заявив про те, що у 2013 році призупинено призов на строкову військову службу з одночасним переходом на комплектування армії виключно за контрактом.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

312