Виконуючий обов'язки прем'єр-міністра України Сергій Арбузов взяв під особистий контроль питання ухвалення місцевих бюджетів. Про це, як передає кореспондент Forum'у, він заявив, відкриваючи засідання уряду.

«Уряд працює над зниженням впливу політичної ситуації на економічні процеси в Україні. На жаль, повністю уникнути такого впливу не вдалося», - сказав він.

За його словами, зберігається загроза невиконання органами місцевої влади своїх функцій.

«Не всі обладміністрації звільнені для нормального функціонування виконавчої влади на місцях. Процес триває. У багатьох регіонах не прийняті місцеві бюджети. В цілому по країні затверджено понад 40 місцевих бюджетів, але у багатьох областях їх рівень прийняття коливається в межах 2-10%», - наголосив Арбузов.

Він зазначив, що серед регіонів, які відстають, - «регіони, охоплені протестними настроями: це Львівська, Тернопільська, Івано-Франківська і Хмельницька області».

«Для вирішення цього питання необхідно розблокувати роботу адмінбудівель, тоді органи влади належним чином виконають свої функції. Для нормального бюджетного процесу доручаю міністру фінансів Юрію Колобову сприяти якнайшвидшому ухваленню бюджету. Я беру під особистий контроль ці процеси», - резюмував він.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

417