З 2014 року Картка киянина стала доступною для всіх мешканців міста, а не тільки пільгових категорій. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко, повідомляє прес-служба КМДА.

За словами Крамаренка, картка стала не тільки соціальним, але і платіжним інструментом для всіх жителів столиці. Нею можна користуватися як проїзним, оплачувати комунальні послуги, Інтернет, поповнювати рахунок мобільного телефону, купувати квитки на поїзд, автобус.

«Зараз картки видані вже понад 360 тис. осіб і тепер можуть видаватися всім жителям зі столичною пропискою. Власникам карти доступна функція «особистий кабінет» на сайті Картки киянина. У віртуальному кабінеті користувач бачить всі пільги і строк їх дії, історію використання картки, баланс на рахунку, кількість поїздок у метро», - наголошується в повідомленні.

«На Картку киянина пільговикам зараховується адресна допомога від міста та інші соціальні виплати. А на залишок коштів на рахунку нараховується 12,5% річних. Проект «Картка киянина» розрахований на підтримку киян, особливо - на підтримку соціально уразливих категорій», - зазначила директор Департаменту соціальної політики міськдержадміністрації Тетяна Костюренко.

Крамаренко також повідомив, що на початок 2014 року в системі «Картка киянина» було зареєстровано 400 тис. киян, з яких 360 тис. вже отримали картку.

«Ми можемо констатувати, що картку отримали всі пільговики столиці, адже зараз у системі зареєстровано 98% всіх пільговиків у Києві. 2% - це ті, які не виявили бажання отримати картку, тому що не користуються пільгами. З початку року кожен житель, зареєстрований у Києві, може отримати Картку киянина, подавши відповідну заяву до найближчого відділення банку «Хрещатик», - підкреслив Крамаренко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175