Виконуючий обов'язки прем'єр-міністра України Сергій Арбузов висловив співчуття сім'ям загиблих унаслідок аварії на залізничному переїзді в Сумській області. Про це, як передає кореспондент Forum'у, він заявив, відкриваючи засідання уряду в середу.

«Аварія в Сумській області забрала життя більше десятка людей. Від імені уряду та від себе особисто висловлюю глибоке співчуття сім'ям загиблих, постраждалим бажаю одужання», - сказав він.

Також Арбузов дав низку доручень в.о. віце-прем'єр-міністра Олександру Вілкулу.

Зокрема, він зажадав проконтролювати хід ліквідації наслідків надзвичайної події на Донецькій залізниці, унаслідок якої виникло загоряння цистерн з газом, а також з'ясувати всі обставини трагедії в Сумській області, надати необхідну допомогу потерпілим і сім'ям загиблих.

«Вжити заходів з метою недопущення надзвичайних ситуацій на залізничному транспорті у майбутньому», - підсумував Арбузов.

Нагадаємо, 4 лютого близько 15:30 на залізничному переїзді біля сіл Білани і Вири Білопільського району Сумської області сталося зіткнення приміського поїзда Суми-Ворожба з рейсовим маршрутним автобусом Ганнівка-Суми.

Унаслідок аварії загинули 12 осіб.

Як відомо, вранці 2 лютого на залізничному перегоні «Вдале - Межова» Красноармійського району Донецької області під час проходження вантажного потягу з 62 цистернами (маршрут Казахстан-Одеса) з пропан-бутаном зійшли з рейок понад 20 цистерн. Деякі з них загорілися.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

148