Кіровоградські правоохоронці упродовж кількох годин затримали 42-річного чоловіка, який, перебуваючи у нетверезому стані, обікрав і підпалив місцевий храм. За це зловмисникові загрожує до 10 років позбавлення волі, повідомляє сектор по зв'язках з громадськістю УМВС області.

Віруючі, які разом з настоятелем храму отцем Іваном у вихідний день прийшли на ранкову літургію, побачили, що одне з вікон церкви було розбите, а в ризниці і всередині храму все розкидано і вкрито сажою.

Невідомі викрали дещо з церковного начиння, розламали скриньки для пожертвувань і забрали з них гроші, спалили церковне вбрання священика і Євангеліє, кошти на які жителі району всі разом збирали кілька місяців.

Вже через кілька годин вдалося встановити особу й затримати місцевого жителя.

«42-річний підозрюваний тільки наприкінці минулого року повернувся з місць позбавлення волі, де в черговий раз відбував покарання за крадіжки. Зловмисник розповів, що по дорозі додому проходив поруч з церквою, тому, зламавши вікно, проник у спорудження виключно з метою власного збагачення. Все решта майно було спалено і пошкоджено ним без особливої мети», - зазначають у міліції.

Зараз за даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 та частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України (крадіжка, навмисне пошкодження майна шляхом підпалу). За подібні дії чоловікові загрожує до 10 років позбавлення волі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

149