Президент України Віктор Янукович вважає неприпустимим розпалювання в Україні екстремістських проявів. Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, він заявив під час зустрічі з учасниками Міжнародного круглого столу «Демократичний процес і загроза радикалізму в Україні», який відбувся у понеділок в Києві.

«Сказати «ні» екстремізму, радикалізму, розпаленню ворожнечі в суспільстві, в основу якого покладена політична боротьба за владу», - сказав Янукович.

Говорячи про останні події під час масових акцій, Глава держави з жалем зазначив, що такі прояви мають місце.

«Якби раніше хтось про це сказав, ми б не повірили. Нажаль, це у нас відбувається. Вандалізм, який ми бачимо під час захоплення державних установ, і заклики, які лунають, нагадують уроки тієї давньої історії. Нам би не хотілося, щоб, не дай Бог, це колись ще повторилося», - підкреслив Янукович.

У зв'язку з цим він назвав актуальним проведення круглого столу. «Величезна подяка, що ви об'єдналися в цю організацію, і проводите величезну роботу, яка, я впевнений, об'єднує людей у співтовариство здорових людей, позбавлене нацизму, расизму, ксенофобії», - зазначив Президент.

Нагадаємо, акція протесту на Майдані Незалежності у Києві триває два місяці. Протистояння між протестувальниками та правоохоронцями на вул. Грушевського триває з 19 січня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

644