Сьогодні, 3 лютого, Національний банк України ввів в обіг дві пам'ятні монети «XXII зимові Олімпійські ігри» номіналом 10 грн і 2 грн. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході презентації монет повідомила заступник глави НБУ Віра Ричаківська.

«Ми вводимо в обіг дві нові пам'ятні монети номіналами 10 і 2 грн. Вони присвячені XXII зимовим Олімпійським іграм», - сказала Ричаківська, зазначивши, що ці монети продовжать цілу спортивну серію.

За її словами, монета номіналом 10 грн виготовлена зі срібла 925 проби, має масу 31,1 г, діаметр 38,6 мм і випущена тиражем 2 тисячі штук, а її вартість становить 565 грн. Монета ж номіналом 2 грн виготовлена з нейзильберу, має масу 12,8 г, діаметр - 31 мм, тираж - 15 тисяч, а її вартість - 20 грн.

«Ці пам'ятні монети виготовлені із застосуванням інноваційних технологій, завдяки яким вони стали кольоровими. На аверсі на синьо-жовтому тлі знаходиться стилізоване зображення гір. На реверсі зображено на передньому плані біатлоніст і по колу спортсмени - представники зимових видів спорту», - пояснила Ричаківська. Також вона зазначила, що придбати пам'ятні монети можна в територіальних управліннях НБУ.

У свою чергу перший заступник міністра молоді і спорту України Сергій Глущенко додав, що ці монети отримають українські спортсмени, які повернуться з Олімпіади в Сочі.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174