Виконуючий обов'язки міністра закордонних справ Леонід Кожара вважає, що деякі європейські політики використовують ситуацію в Україні в особистих цілях у виборчій кампанії в Європейський парламент.

Таку думку він висловив в ефірі телеканалу «Інтер».

«Іноді буває легше, скажімо так, боротися за демократію в Україні, оскільки Україна не є членом Європейського Союзу, ніж у деяких країнах ЄС. Починається кампанія з виборів у Європейський парламент, і, я думаю, найближчими днями ми побачимо багато європейських політиків, які, використовуючи нинішню ситуацію, приїдуть сюди вирішувати власні цілі своїх виборчих кампаній», - цитують Кожару «Українські новини».

Він також зазначив, що європейські країни і США закликають владу не використовувати силу проти мирних акцій протесту, хоча, на його думку, акції протесту вже давно немирні.

«Вже давно немає мирного Майдану. Коли є захоплені урядові будівлі, заблоковані вулиці, коли летять «коктейлі Молотова» в міліцію - це вже немирні акції... Повинна бути відповідна реакція на такі немирні дії. А саме західні країни нас закликають сьогодні нічого не застосовувати», - підкреслив Кожара.

Він додав, що на Міжнародній конференції з питань безпеки, яка пройшла в Мюнхені (Німеччина), зустрівся з більш ніж 20 своїми колегами і відомими політиками, включаючи секретаря Державного департаменту США Джона Керрі.

За його словами, всі висловлювали стурбованість ситуацією в Україні і появою екстремістських угруповань, які, на думку Кожари, ніхто не контролює.

Як повідомляв ForUm, виконуючий обов'язки міністра закордонних справ Леонід Кожара обурений обговоренням ситуації в країні і виходу з неї іншими державами без участі української сторони.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

140