Голова Верховної Ради України Володимир Рибак вважає, що Конституцію можна буде поміняти восени, а у Тимчасову спеціальну комісію щодо змін до неї мають увійти представники всіх фракцій.

Про це він сказав в інтерв'ю одному з українських телеканалів, відповідаючи на запитання, коли може бути сформована ТСК щодо змін у Конституцію і хто до неї може увійти.

«Спеціальна комісія може цілком (бути - Ред.) створена на наступному пленарному тижні, з відкриттям четвертої сесії», - сказав спікер.

На думку Рибака, ця комісія повинна бути утворена на пропорційній основі за участю представників усіх фракцій, повідомляє «УНІАН».

Разом з тим він зазначив, що для внесення змін до Конституції може знадобитися дві сесії парламенту. «Протягом 2014 р. при бажанні депутатів можна розглянути зміни до Конституції», - сказав спікер.

До цього, зазначив він, запропоновані зміни, зокрема, потрібно буде направити в Конституційний суд. «Вони дадуть свої зауваження, повернуть. Знову в парламенті розглянути (потрібно буде - Ред.) тепер уже зауваження, які будуть у Конституційного суду», - сказав Рибак.

Далі, «за законом, згідно з Конституцією, на наступній сесії, яка почнеться вже, осіння сесія цього року, можна розглянути зміни (до Конституції - Ред.). Але при цьому необхідно набрати 300 голосів».

Крім того, Рибак не виключає, що можуть «виникнути питання, в Конституції чітко записано, питання, які необхідно обговорити на референдумі».

Як повідомлялося, на наступному тижні Верховна Рада України створить Тимчасову спеціальну конституційну комісію.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

345