Упродовж 30 січня аварійними бригадами відновлено електропостачання в 5 областях: Кіровоградській, Чернігівській, Чернівецькій, Черкаській та Київській. Зараз у цілодобовому посиленому режимі проводяться ремонтно-відновлювальні роботи 400 бригадами обленерго ще в 9 областях і Криму з використанням понад 600 одиниць техніки. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр, голова Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул.

Станом на ранок 31 січня знеструмлено 524 населених пунктів, постраждалих внаслідок погіршення погодних умов: сильний мороз - до мінус 22 градусів вдень та мінус 33 градусів вночі, сильний вітер до 30 м/с, снігопади, хуртовини, ожеледиця. Зараз ремонтні роботи тривають у Криму, де знеструмлено 149 н.п., в Одеській області - 129 н.п., Херсонській - 70 н.п., Миколаївській - 91 н.п., Донецькій - 56 н.п., Запорізькій - 15 н.п., Дніпропетровській - 6 н.п., Івано-Франківській - 7 н.п. та Луганській - 1 н.п.

Через знеструмлення в Криму не працюють 52 котельні, внаслідок цього не опалюється 49 шкіл, 22 садочки, навчальний процес у школах та садочках тимчасово призупинено. В інших регіонах відключення від теплопостачання закладів соціальної сфери відсутнє.

«Ситуація складна, але всі служби - рятувальники, комунальники, дорожники працюють у посиленому режимі, щоб повернути людям тепло і світло», - сказав Вілкул.

Унаслідок несприятливих погодних умов частково обмежено проїзд до 221 населеного пункту у Дніпропетровській області, до 9 н.п. - у Донецькій, 32 н.п. – у Запорізькій, 16 н.п. – в Івано-Франківській, 34 н.п. – у Кіровоградській, 23 н.п. – у Львівській, 24 н.п. – в Одеській, 17 н.п. – у Рівненській, 41 н.п. – у Тернопільській, 2 н.п. – у Херсонській. Для ліквідації наслідків складних погодних умов за останню добу на дорогах працювало 6 тис. одиниць спеціальної техніки та використано більше 40 тис. тонн піщано-соляної суміші.

Також надається допомога водіям, машини яких опинилися в снігових заметах. Протягом доби співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій та Укравтодору ліквідували 10 пробок, викликаних сніговими заметами, визволили зі снігової пастки 1418 автомобілів, в яких знаходилось 2460 осіб. Зокрема, затори були ліквідовані: у Донецькій - вивільнено 249 автомобілів і 510 осіб, у Дніпропетровській - 221 автомобіль і 388 осіб, у Миколаївській - 588 автомобілів і 707 осіб, у Запорізькій - 60 автомобілів і 245 осіб, у Херсонській - 200 автомобілів і 460 осіб, у Хмельницькій - 100 автомобілів і 150 чоловік.

Станом на ранок 31 січня у заторах ще знаходиться 630 автомобілів у 5-ти областях (Донецькій, Миколаївській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській), водії і пасажири яких перебувають у пунктах обігріву. До робіт з ліквідації заторів і розчищення доріг у цих областях залучено 59 одиниць техніки з високим рівнем прохідності і 140 працівників ДСНС та Укравтодору.

Щоб врятувати людей від переохолодження, в регіонах працюють близько 4,8 тис. пунктів обігріву, в тому числі кунги - мобільні пункти обігріву, а також понад 1,1 тис. соціальних патрулів. Завдяки цьому вже врятовані від переохолодження понад 40 тис. осіб (за останню добу - понад 4 тис. людей). «Ми повинні забезпечити безпеку і здоров'я людей», - сказав Вілкул.

Як раніше повідомляв ForUm, за дорученням голови Ради міністрів Криму Анатолія Могильова в Криму оголошено надзвичайну ситуацію у зв'язку зі складними погодними умовами.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

115