Керівництво Національного банку України оцінює ситуацію на валютному ринку як керовану. Про це в інтерв'ю Першому національному каналу заявив радник голови Національного банку України Валерій Литвицький.

«Ми бачимо кращу динаміку по депозитах у гривнях, ніж у валюті. Валютний ринок також стабільний, ми свій конституційний обов'язок - забезпечення стабільності національної валюти - виконаємо, - запевнив Литвицький. - Ситуація буде керованою, контрольованою і не вийде в зону, яка вимагає екстраординарних дій».

За його словами, зараз потрібно переходити від «млявої або анемічної макроекономіки» до зростаючої економіки. «Сподіваюся, у перші два квартали 2014 року зростання може закріпитися. Для цього, звичайно, потрібна політична стабільність. Вона необхідна не тільки для монетарної та курсової політики. Бізнес надає велике значення «очікуванням», тому якщо ми хочемо відродити потужний апетит інвесторів до вкладень, треба подумати про ефективну державну політику і ті питання, якими зараз займаються», - резюмував представник Національного банку України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

148