Опозиція не бере на себе ніяких зобов'язань у процесі досягнення політичного компромісу, оскільки внаслідок втрати контролю над протестним рухом просто не зможе їх виконати, сказав політолог Кочевенко.

На його думку, заклик лідерів опозиційного руху Яценюка, Кличка і Тягнибока до звільнення адміністративних будівель мітингувальники можуть просто проігнорувати, що завдасть репутації «революційної трійки» серйозної шкоди.

«Опозиція змушена демонструвати непоступливість через свою нездатність виконати навіть самі прості і логічні умови влади. В такій ситуації влада може абсолютно безпечно для себе демонструвати відкритість і готовність до серйозних компромісів, завдаючи ще більшої шкоди репутації опозиціонерів», - сказав Кочевенко.

Він вважає, що різні настрої в самому таборі опозиції можуть призвести до розколу серед учасників політичних акцій, що призведе до розрізненості і хаотичності протестного руху.

«У самому протестному русі очевидність необхідності переговорів і взаємних компромісів для одних, і несприйняття самого факту цих переговорів і бажання продовжувати насильницьке протистояння для інших, створює загрозу глибокого розколу в таборі протестувальників», - вважає експерт.

Водночас, на думку Кочевенка, перенесення політичних дискусій і пошуку політичного компромісу з вулиць в стіни Верховної Ради дозволяє політикам вести спокійний діалог, а також сприяє зниженню напруженості в суспільстві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240