Входження опозиції до складу коаліційного уряду дозволить зберегти цілісність України. Про це у коментарі телеканалу «БТБ» розповів емірит-професор університету Тарту (Естонія) Рейн Таагепера.

«Люди в Україні, у Києві не просять повної перемоги. Якщо ви отримуєте повну перемогу, це не демократія, а початок нової диктатури. Не довіряйте Януковичу, але нехай ваші лідери Арсеній Яценюк та Віталій Кличко сформують уряд», - сказав експерт.

На думку політолога, коаліційний Кабінет Міністрів відстоюватиме інтереси всіх регіонів України, а не якоїсь його частини.

Таким чином, продовжує вчений, політики не допустять розколу країни.

«Українці, дайте відповідь на запитання: ви хочете всю Україну чи тільки її частину? Якщо ви хочете всю Україну і демократію, тоді ви повинні залишити частину влади людям у Східній Україні, які досі підтримують Януковича. Подумайте про Єгипет. Вони усунули одного військового диктатора. Але на виборах, на подив усім, багато людей підтримали Мурсі. Це було досить прозоро і демократично, як у випадку Януковича», - додав Таагепера.

При цьому експерт застеріг учасників євромайдану від агресивних випадів у бік силовиків.

Політолог переконаний, що радикальні об'єднання на майдані відстоюють власні політичні інтереси, тому мирні протестувальники повинні уникати їхніх силових акцій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

110