Слідчий відділ прокуратури Запорізької області 28 січня відкрив кримінальне провадження за ч.2 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень, яке супроводжувалося насильством) за фактом побиття під час масових заворушень у Запоріжжі фотокореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» Дмитра Смольєнка. Про це заявив в інтерв'ю центральним телеканалам прокурор Запорізької області Олександр Кирилюк, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Нагадаємо, вчора Смольєнко звернувся в прокуратуру області із заявою про те, що в день масових заворушень біля Запорізької облдержадміністрації невідомий працівник міліції та людина у цивільному побили його і розбили фототехніку. Потім журналіста доставили в райвідділ міліції, звідки згодом відпустили.

Раніше за фактом масових заворушень та спроби захоплення будівлі Запорізької облдержадміністрації слідче управління ГУМВС України в Запорізькій області порушило кримінальні провадження за ч.1 ст. 294 та ч.1 ст. 341 КК України, які пізніше були об'єднані. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Запорізької області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

145