У Київській психоневрологічній лікарні №1 імені Павлова колишній пацієнт намагався вбити лікаря.

Як повідомляє прес-служба Подільського РУ МВС України, серед білого дня чоловік напав на заступника директора установи і поранив його ножем.

«Він пройшов у кабінет і, нічого не пояснюючи, накинувся на медика. Нападник цілив у серце, але потерпілий ухилився, тому ніж потрапив у праву частину грудей і поріз виявився не дуже глибоким. Після цього нападник зник. Колеги постраждалого викликали міліцію, з ножовим пораненням лікар був доставлений у міську лікарню», - йдеться в повідомленні.

По гарячих слідах злочин було розкрито. Як з'ясувалося, 47-річний киянин перебуває на обліку в психоневрологічному диспансері з діагнозом «шизофренія». Чоловік нещодавно проходив курс лікування в психоневрологічній лікарні №1 ім. Павлова. Він зізнався, що мотивом нападу на лікаря стало бажання помститися за несвоєчасну виписку з лікарні. Оскільки цей чоловік фактично не мав місця проживання, залишатися на стаціонарному лікуванні для нього було порятунком.

Інформацію про скоєння кримінального правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією ч.2 ст. 15 , ч.1 ст. 115 Кримінального Кодексу України «Замах на вбивство». Затриманого очікує судово-психіатрична експертиза, яка повинна встановити, наскільки він був осудний в момент скоєння злочину.
Досудове розслідування триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

95