Протягом найближчих днів в Україні очікується ускладнення погодних умов зі зниженням температури повітря. Про це сказав під час брифінгу директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, повідомляє ДержНС України.

«Зараз зона опадів охоплює частину півдня та центру України і рухається в північному напрямку. Отже, протягом 27-30 січня на території всіх південних регіонів, а також деяких центральних (Кіровоградська, Дніпропетровська) та східних (Донецька) областей, очікується істотне ускладнення погодних умов, пов'язане з сильними снігопадами, утворенням ожеледі, посиленням вітру до 15 - 22 (іноді до 25) м/с. Цей комплекс небезпечних природних явищ буде істотно ускладнювати умови життєзабезпечення людей, рух транспорту, енергозабезпечення населених пунктів тощо», - сказав Кульбіда.

За його словами, певне потепління (на 5-10 градусів) в Україні буде спостерігатися 28 січня, але вже починаючи з наступного дня і до 1 лютого температура у більшості регіонів знову знизиться і вночі переважно становитиме від -20 до -25 ° С. На сході і північному сході стовпчики термометрів вночі опустяться до -26 ... -30 ° С, і лише в західних і південних регіонах їхні показники будуть триматися на позначках -8 ... -13 ° С.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

946